Veelgestelde vragen

 • Wat is deze website/wat is het Enecoins platform?

  Het Enecoins platform is het spaarprogramma van Eneco. Op dit platform vind je duurzame deals die je als klant van Eneco kan verzilveren in ruil voor Enecoins.

 • Wat zijn Enecoins?

  Enecoins kan je beschouwen als spaarpunten die je als klant bij Eneco kan verdienen. Deze duurzame punten kan je inzetten op duurzame deals van sociaal en verantwoorde partners om zo kortingen te verkrijgen.

 • Waarom het Enecoins platform?

  Eneco wil meer zijn dan alleen maar een energieleverancier voor zijn klanten. We engageren ons om duurzame producten te promoten door ze toegankelijker te maken. Duurzaamheid is iets dat we samen aanpakken, en niet alleen maar met energie. Elk maatschappelijk project dat bijdraagt tot een betere planeet kunnen we alleen maar ondersteunen. En we willen natuurlijk dat jij ook kiest voor deze initiatieven. Op die manier creëren we een echte duurzame community!

  Duurzame keuzes maken wordt makkelijker! Op dit platform proberen we een relevant aanbod aan duurzame producten en diensten samen te brengen om je te helpen betere keuzes te maken in je dagelijkse leven. Ken je niet alle partners? Geen paniek, we willen je bekende en onbekende partners laten ontdekken omdat wij ervan overtuigd zijn dat zij echt die extra aandacht verdienen. Door deze producten toegankelijk te maken, stellen we jou in staat om mee te bouwen aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

  Eneco zal het aanbod ook continu uitbreiden. Vind je dat er een partner ontbreekt op het platform? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar enecoins@eneco.be

 • Hoe kan ik Enecoins verdienen?

  Elke Eneco-klant zal zich kunnen registreren op het Enecoins Platform. Tijdens de registratie zal je jouw klantnummer moeten opgeven en het e-mailadres waarmee je bij Eneco klant bent. Dit is belangrijk, want op basis van dat nummer en dat e-mailadres kunnen wij je identificeren en punten toekennen volgens dit schema.

 • Wie kan zich registeren voor het Enecoins-spaarprogramma?

  Enkel Eneco-klanten kunnen zich op het Enecoins-platform registeren en Enecoins verdienen en bijsparen.

 • Welke partners kan je op het Enecoins-platform vinden?

  Eneco gaat op zoek naar duurzame partners. Deze bedrijven onderscheiden zich door hun duurzame aanpak. Dat kan op ecologisch, maatschappelijk & sociaal verantwoord vlak, maar ook op basis van hun zakelijke insteek, innoverende, bewustmakende producten en identiteit. Eneco zal het aanbod ook continu uitbreiden. Vind je dat er een partner ontbreekt op het platform? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar enecoins@eneco.be

 • Kan ik mijn Enecoins doorverkopen?

  Enecoins kan je niet kopen of (door)verkopen. Je kan ze wel inzetten op deals van partners om op die manier een korting te verkrijgen.

 • Hoe lang zijn mijn Enecoins geldig?

  Enecoins hebben op zich geen vervaldatum, enkel indien je niet actief bent gedurende 18 maanden verdwijnen ze uit je account.

 • Koop ik het product rechtstreeks bij Eneco?

  Neen, dat doe je rechtstreeks bij de partner. Eneco faciliteert de aankoop, maar de afhandeling gebeurt via de partner. De voorwaarden van de partner gelden hierbij.

 • Wat gebeurt met mijn overgebleven Enecoins moest het spaarprogramma stop gezet worden?

  Wij wensen een duurzame relatie met onze partners te onderhouden. Echter kan Eneco op elk moment beslissen om het Enecoins-spaarprogramma stop te zetten. Er zal dan duidelijk worden gecommuniceerd hoe lang jouw Enecoins nog geldig blijven.

 • Wat gebeurt er als ik van leverancier verander?

  Enkel Eneco-klanten zullen actief Enecoins kunnen verdienen en bijsparen. Beslis je om van leverancier te veranderen? Dan behoud je jouw verdiende Enecoins, maar zal je er geen meer kunnen bijsparen.

 • Met welke ‘financiële’ waarde kan je Enecoins vergelijken?

  Eén Enecoin biedt minstens 0,50 euro aan voordeel. Dit is natuurlijk een virtuele waarde die Eneco hieraan geeft. Je kan een Enecoin echter niet omruilen tegen geld. Je kan Enecoins inzetten om een financieel voordeel te bekomen bij aankopen bij onze duurzame partners. De waarde van een Enecoin hangt af van de verzilvering die je kiest. De effectieve aankoop gebeurt bij de partner. De voorwaarden van de partner gelden hierbij.

 • Wat gebeurt er met mijn Enecoins als een partner verdwijnt?

  Partners kunnen inderdaad verdwijnen. Echter dit heeft geen impact op jouw Enecoins zolang je de kortingscode nog niet verzilverd hebt. Heb je al wel een kortingscode bij deze partner verzilverd? Dan kan je deze nog steeds gebruiken tot de aangegeven geldigheidsdatum. Dit zal telkens aangeduid worden in de voorwaarden van elke promotie.

 • Is dit spaarprogramma enkel voor huishoudelijke klanten?

  Met dit spaarprogramma spreken we in de eerste plaats huishoudelijke klanten en klein-professionele klanten aan. Alle zakelijke klanten die actief zijn op het platform zullen Enecoins ontvangen, wanneer er transacties worden gedaan op het platform. Ze kunnen deze Enecoins gebruiken zoals iedere andere gebruiker op het platform. We rollen het programma echter stapsgewijs uit. Niet iedereen zal op hetzelfde ogenblik een uitnodiging krijgen tot het het spaarprogramma.

 • Worden alle klanten uitgenodigd om zich te registreren?

  Ja, al onze klanten zullen uitgenodigd worden om zich te registreren voor het Enecoins-spaarprogramma. We rollen het spaarprogramma echter stapsgewijs uit. Niet iedereen zal op hetzelfde ogenblik een uitnodiging krijgen tot het spaarprogramma.

 • Ik heb mijn Enecoins ingeruild op het platform maar heb geen voucher gekregen of kortingscode. Wat moet ik doen?

  Dit lijkt op een bug van het systeem. Stuur ons een e-mail naar enecoins@eneco.be en vermeld jouw klantennummer én een beschrijving van wat er fout liep. Geen paniek, wij lossen het op. Mocht de deal om een of andere reden niet meer beschikbaar zijn, dan krijg je sowieso jouw Enecoins terug.

 • Kan ik extra betalen voor een deal als ik niet genoeg Enecoins heb?

  Neen, maar mits de juiste keuzes komen er maandelijks Enecoins bij. Bekijk zeker het spaarprogramma om hierover meer te weten te komen. Tijdens het jaar zal Eneco ook acties lanceren om extra Enecoins te kunnen verdienen.

 • Ik heb mijn Enecoins ingeruild voor een deal, maar ben van gedachten veranderd

  Eens een deal is bevestigd, is het onomkeerbaar. Je krijgt hiervan altijd een melding voor de verzilvering van je Enecoins.

 • Op welk(e) moment(en) kan ik Enecoins verdienen?

  Raadpleeg het spaarprogramma.

 • Kan ik mijn enecoins overdragen aan een vriend / kennis / familielid?

  Op termijn zullen de functionaliteiten uitgebreid worden. Het is inderdaad voorzien om Enecoins te kunnen doneren voor een specifieke reden. Eveneens zal het mogelijk zijn om ‘spaarpotjes’ te connecteren met elkaar, zodat je Enecoins kan groeperen binnen je kring. Zie ook Wat kan ik nog doen met mijn Enecoins?

 • Kan ik zelf partners voorstellen?

  Ja, dat kan zeker! Vind je dat een partner ontbreekt in onze duurzame community, stuur ons een email naar enecoins@eneco.be

 • Kan ik partner worden?

  Indien je interesse hebt om toe te treden tot ons Enecoins-platform, vul dit formulier in. Wij contacteren jou zo snel mogelijk.

 • Hoelang blijft een voucher geldig?

  Dat hangt af van de deal zelf en staat vermeld op het platform.