logo

Wie is

CÎME

CÎME is een Belgisch merk van biologische en fairtrade huidverzorgingsproducten op basis van superfoods uit de Himalaya, en vrij van nasty ingrediënten én in een ecologische verpakking. De boodschap van oprichters Anke en Isabel: “We zijn ervan overtuigd dat geen enkele synthetische formule op kan tegen de kracht van de natuur. Onze producten geven je de kans om een bewuste keuze te maken over de manier waarop je zorgt voor jezelf en je geliefden, je gezondheid en onze planeet.”

Leuk om te weten: CÎME werkt voor haar actieve bestanddelen samen met boeren in de Nepalese Himalaya. Voor elk verkocht product schenkt CÎME bovendien een deel van de opbrengst aan het Little Doctors schoolproject in diezelfde regio.

Huidige promoties

CÎME en Eneco

Bij CÎME is het beschermen van onze kostbare planeet van het grootste belang bij de ontwikkeling en productie van hun producten. Ze beperken hun ecologische voetafdruk tot een minimum doorheen de ganse toeleveringsketen door het gebruik van duurzaam geproduceerde natuurlijke ingrediënten en verpakkingen gemaakt uit duurzame materialen:


  • Natuurlijke ingrediënten: zij gebruiken enkel natuurlijke en gecertificeerd biologische ingrediënten. Dit wil zeggen dat hun Himalaya bergplanten worden geteeld, geoogst en verzameld op volledig organische wijze, zonder gebruik te maken van pesticiden. Dit op een duurzame manier. Voor elke plant die ze gebruiken werken ze samen duurzame methodes uit met hun Nepalese partners, rekening houdend met alle mogelijke ecologische, sociale en ethische factoren.
  • Verpakking: ze zijn altijd op zoek naar de meest duurzame en ecologische manieren om hun producten te verpakken. Zo zijn de meeste van hun verpakkingen gemaakt van glas, plant based of post-consumer gerecycleerde verpakkingen.
  • Vegan & cruelty freeal hun producten zijn gegarandeerd 100% cruelty free. Dit betekent dat hun ingrediënten nooit op dieren worden getest. Bovendien zijn de meeste producten ook volledig vegan.
  • Nee tegen microbeads: microbeads worden vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals bodyscrubs. Ze stromen rechtstreeks van de badkamerafvoer het riool in en dragen zo bij aan de ‘Plastic Soep’ die ronddwaalt in onze oceanen. In plaats van deze kleine plastic deeltjes hebben zij ervoor gekozen om oa. roze Himalayazout en cellulose op basis van houtpulp te gebruiken, volledig van natuurlijke oorsprong en helemaal vrij van gifstoffen. Daar kan geen plastic tegenop!
  • WeForest: hun doel is om te evolueren naar een circulair model, waarbij onze CO2-uitstoot en de productie van afval tot een minimum wordt beperkt. Totdat ze dat punt hebben bereikt, berekenen ze echter elk jaar hun totale CO2-uitstoot. Om deze uitstoot te compenseren helpen ze bomen planten aan de voet van het Himalayagebergte in India, samen met WeForest.
  • Transport: hun actieve ingrediënten worden voornamelijk geteeld en geoogst in gebieden in de Himalaya die te kampen hebben met voedseltekorten. Dit betekent dat de lokale bevolking afhankelijk is van voedselimport uit het Nepalese laagland. Ze gebruiken de kleine vliegtuigen, die na elke voedsellevering leeg terugvliegen, om hun ingrediënten van de bergen naar het laagland te transporteren.

partner