logo

Wie is

Plopsa

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 9 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. De Plopsa-parken bieden het plezier van topattracties voor groot en klein in een unieke omgeving. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, de waterparken Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt, het gloednieuwe Plopsa Station Antwerp en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. In 2018 opende Plopsa haar eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center, het Proximus Theater in De Panne en het allereerste, betoverende Plopsa Hotel in De Panne.

Huidige promoties

Plopsa en Eneco

Onder de noemer ‘Plopsa For Nature’ heeft Plopsa een ruim duurzaamheidsbeleid voor zijn diverse locaties. Voor het energieluik werkte Plopsa samen met Eneco. Eneco installeerde bij Plopsa zonnepanelen en laadpalen voor elektrische wagens. Zo kunnen ze gebruik maken van energie uit zonnepanelen om hun attracties als de achtbaan of de piratenboot te laten draaien. Voorts wordt de groene stroom ook gebruikt om laadpalen voor elektrische wagens te voeden. Naast zonnepanelen denkt Plopsa ook aan eigen windturbines.

Wat doet Plopsa nog inzake duurzaamheid?

  • Plopsa beperkt zijn waterverbruik. Daartoe plaatste de themaparkuitbater in zijn waterpark Plopsaqua De Panne een waterzuiveringsinstallatie om het gebruikte water te zuiveren en het opnieuw te gebruiken. In de andere parken glijden onder meer de Boomstammetjes op gerecupereerd water.
  • Plopsa zet ook een warmtekrachtkoppelingsinstallatie in voor de opwekking van elektriciteit. De warmte die daarbij vrijkomt, wendt de groep aan voor de opwarming van het water in zijn waterpark.
  • Plopsa past het Duitse waarborgsysteem toe. Wie een drankje uit een blikje of een petfles koopt, betaalt ook een waarborg. Na inlevering wordt de waarborg teruggegeven. 
  • Plopsa stapt over op kartonnen borden, bekers en rietjes, die uit volledig gerecycleerd materiaal bestaan.


partner